Blog

 1. De fiets waar je van hou(d)t!

  De fiets waar je van hou(d)t!

  We zien veel aparte of speciale mountainbikes voorbij komen in onze showroom. Net zoals de milieuvriendelijke en duurzame mountainbikes van MV Bike. In deze blog nemen we jou mee in het verhaal van MV Bike en introduceren wij de fietsen aan het grote publiek!

  Lees meer »
 2. De actieradius van een e-bike vergroten

  De actieradius van een e-bike vergroten

  Vorige keer gaven we tips over het verlengen van de levensduur van de accu. Het is echter ook enorm belangrijk om rekening te houden met factoren die de actieradius beïnvloeden. De grootte van de actieradius is afhankelijk van enorm veel factoren. Benieuwd welke? Lees dan verder!

  Lees meer »
 3. Het schoonmaken van een racefiets

  Het schoonmaken van een racefiets

  Het is voor de meeste fietsfanaten niet de meest favoriete bezigheid. Toch is het schoonmaken van je racefiets van groot belang om hem in topconditie te houden. Fiets jij wekelijks of wil je in het voorjaar weer gaan rijden? Lees dan even mee!

  Lees meer »
 4. De mooiste fietsroutes ter wereld

  De mooiste fietsroutes ter wereld

  Als je het in het buitenland over Nederland hebt, komt de term 'fietsen' altijd voorbij. Naast dat wij beschikken over het meest georganiseerde wegennet, wordt fietsen ons met de paplepel ingegoten. Toch missen we een aantal landschapskenmerken voor de ultieme fietsbeleving. In deze blog nemen we je mee naar de mooiste fietsroutes ter wereld. Lees je mee?

  Lees meer »
 5. Hoe bereken je de juiste zadelhoogte?

  Hoe bereken je de juiste zadelhoogte?

  Een belangrijke factor voor een comfortabele en blessurevrije rit op de racefiets is de hoogte van het zadel en de zadelpositie. Weet jij hoe hoog je zadel eigenlijk hoort te staan of doe je dit op gevoel? In deze blog leggen we uit hoe je de zadelhoogte en setback kunt berekenen. 

  Lees meer »
 6. Een e-bike kopen: waar moet ik op letten?

  Een e-bike kopen: waar moet ik op letten?

  De lente is in zicht en jij bent je misschien aan het oriënteren op een elektrische fiets. Maar waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een e-bike? In deze blog vertellen wij jou op welke punten je moet letten bij het uitzoeken van een nieuwe elektrische fiets.

  Lees meer »
 7. Met deze tips vervoer je je fiets veilig met het vliegtuig

  Met deze tips vervoer je je fiets veilig met het vliegtuig

  Fietsen op vakantie is populairder dan ooit. Ben jij een fietsfanaat en maak je graag verre reizen? Dan vind je in deze blog alle informatie over het vervoer van je fiets in het vliegtuig. 

  Lees meer »
 8. Sportvoeding helpt jou verder!

  Sportvoeding helpt jou verder!

  Je hebt vast weleens gezien dat wielrenners tijdens een etappe verschillende repen en gelletjes nuttigen. Maar waar zijn die repen, gelletjes, tabletten, drankjes en poeders nou eigenlijk goed voor en zijn ze interessant voor jou? Of je nu fietst op wedstrijdniveau of ontspannen tochten rijdt in de vrije uurtjes, goede sportvoeding helpt jou verder!

  Lees meer »
 9. Hoe verleng ik de levensduur van mijn accu?

  Hoe verleng ik de levensduur van mijn accu?

  Een van de meest belangrijke onderdelen van jouw elektrische fiets is de accu. De accu is daarmee ook het meest kwetsbare onderdeel én gaat het minst lang mee. Het is daarom van belang om de accu goed te onderhouden zodat je er langer plezier van hebt en minder snel voor een grote uitgave staat wanneer je hem moet vervangen. Maar hoe doe je dat? 

  Lees meer »
To Top