Aandrijving

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Aandrijving

Een nieuwe groepset op je mountainbike of racefiets kan een enorm verschil maken. Daarnaast heeft het vervangen van andere fietsonderdelen van je aandrijflijn een enorme impact op je prestaties. Bij ons kun je terecht voor cassettes, kettingen, crankstellen, kettingbladen, shifter, derailleurs, elektronisch schakelen en trapassen.

Groepset
Het vervangen van een groepset is de meest eenvoudige manier om je fiets een upgrade te geven. De meeste groepsets hebben tegenwoordig een voorderailleur met twee kettingbladen met de keuze compact, single, double en tripple. Mountainbikes hebben steeds minder vaak een double, omdat er meestal voor een single gekozen wordt. Tripple groepsets vind je bijna niet meer terug op sportfietsen. 

Cassettes
De cassette van je racefiets of mountainbike dien je regelmatig te vervangen. Bij ons kun je terecht voor 7-speed, 11-speed en 12-speed cassettes. 

Kettingen
Een fietsketting is een van de meest belangrijke onderdelen van een racefiets of mountainbike. Een versleten ketting fietst niet fijn, kan overslaan en kunnen schade aan je cassette en kettingbladen toebrengen. Bij ons kun je terecht voor fietskettingen voor alle versnellingen. Daarnaast bieden wij ook losse onderdelen, zoals missing links, power links en breekpennen aan.

Crankstellen
Het crankstel van je racefiets of mountainbike is een essentieel onderdeel. Het vormt namelijk de basis van de aandrijflijn en de verbinding tussen de pedalen en de kettingbladen. De kettingbladen samen vormen het complete crankstel met de crankarm.

Kettingbladen
Kettingbladen dien je alleen te vervangen als ze versleten zijn. Als je lang door blijft fietsen met een versleten kettingblad zorgt dit voor slijtage aan je fietsketting en cassette. Bij ons kun je terecht voor kettingbladen voor een compact, double, triple, een racefiets of een mountainbike. Daarnaast beschikken we over ovale kettingbladen voor racefietsen. 

Shifters
Shifters zijn er in veel verschillende varianten. Zo heb je bekabelde shifters, hydraulische shifters en elektronische shifters. Een shifter die kapot is kun je gemakkelijk vervangen met een losse shifter. Als je je mountainbike of racefiets een upgrade wil geven zijn er genoeg shifter sets die dit kunnen bewerkstelligen. 

Derailleurs
Een goede derailleur is het halve werk. De derailleur zorgt er namelijk voor hoe het schakelen op een racefiets of mountainbike aanvoelt. Bij ons kun je terecht voor een upgrade van je voor- of achterderailleur en derailleurwieltjes. 

Elektronisch schakelen
Eletronisch schakelen wordt steeds populairder in de fietswereld. Een elektronische schakelgroep zorgt er namelijk voor dat je veel sneller en soepeler en preciezer schakelt. Naast elektronische schakelgroepen bieden we ook losse onderdelen aan zodat je niet heel je groep hoeft te vervangen. 

Trapassen
Het vinden van het juiste trapas kan een moeilijke opgave zijn. Bij onze specialisten ben je aan het juiste adres voor het vinden van de geschikte trapas voor je racefiets, mountainbike of elk ander type fiets. 

To Top