Banden

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Banden

Binnenbanden, buitenbanden, tubes, tubeless kits, banden voor de racefiets, mountainbike of stadsfiets, banden die zorgen dat je net wat meer kilometers op een volle accu kunt rijden, banden die extra grip in de bochten bieden zodat je seconden kunt winnen op je tegenstander en lekbestendige banden. Bij ons kun je terecht voor banden met verschillende doeleinden, verschillende kleuren, maten en merken. Ook ben je bij ons aan het juiste adres voor accessoires zoals ventielen, bandenlichters, velglinten en pompen. 

Buitenbanden
Een goede buitenband is erg belangrijk als je veel kilometers wilt maken zonder langs de kant te staan. Naast een lage rolweerstand en duurzaamheid biedt een goede buitenband ook veel comfort.

Binnenbanden
Naast buitenbanden leveren we ook binnenbanden voor elk type fiets. De een koopt een binnenband als de huidige versleten of lek is en de ander koopt binnenbanden als reserve tijdens lange fietsritten. 

Er zijn veel verschillende soorten maten, die vaak voor specifieke doeleinden worden gebruikt: 

12-24 inch: Deze bandenmaten worden voornamelijk gebruikt voor kinderfietsen. Ook voor vouwfietsen zijn deze banden in veel gevallen geschikt. 
26 inch: Deze bandenmaat zie je vaak terug op mountainbikes. Door de kleinere omvang zijn deze wielen wendbaarder. 
27.5 inch: Deze banden worden ook veel gebruikt voor mountainbikes. De 27.5 rolt efficiënter dan de 26 inch en accelereert sneller dan een 29er. 
28 inch: Deze bandenmaat wordt gebruikt als standaardmaat voor stadsfietsen, elektrische fietsen, hybride fietsen en racefietsen.
700 x 25: Voor racefietsen is dit de meest comfortabele maat. Deze bandenmaat biedt meer grip en controle dan een 700x23 variant welke de meest voorkomende maat op racefietsen is.

Het is van groot belang om regelmatig de bandenspanning te controleren. Dit voorkomt namelijk in veel gevallen dat je je banden lek rijdt. Door de banden op de juiste spanning te zetten profiteer je van meer grip en een lagere rolweerstand. Is de band lek en heeft pompen geen zin? Kijk dan op de binnen- of buitenband welke maat je hebt en welk type ventiel.

To Top